11 Haziran 2011 Cumartesi

Seçim sonrası oluşan keskin kutuplaşma...


Seçime 5 kala artan siyasi tartışmalar ve özellikle de seçim minibüsleri yüzünden yeterince beynimizin ırzına geçildiğinin farkındayım. Dışardayken gürültü kirliliği, eve geliyorsun bu sefer de televizyonda hiçbir sike derman olmayacağı baştan belli olan seçim vaadleri bizlerin sinirlerini zıplatmaya yetiyor. Bu yüzden şimdiki yazımda daha çok seçim sonrası kafa siken zırvalar üzerine birkaç değerlendirmede bulunacağım...


Bu zırvalardan en başı çekeni bildiğiniz üzere Aziz Nesin'in ''Türkiye'nin %60'i aptaldır'' sözü arkasına yaslanarak yapılan saçma sapan çıkarımlar. Şimdi gündemle alakalı olan insanlar 13 Haziran günü kimin iktidar koltuğuna oturacağını az çok tahmin ediyordur, hayal kurmaya gerek yok. Zaten yarınki seçimin nasıl sonuçlanacağını bilmek için ev ev dolaşıp anket yapmaya gerek yok. Az çok sokağı, insanları tanıyan, farklı görüşlerle fikir alışverişinde bulunan herkes tercihin ne yönde olacağını biliyor. Şaşıranlar, nasıl olur diyenler, halk daha akıllanmadı mı diyenler sadece yakın çevresinin görüşlerine dayanarak seçim tahmininde bulunan, halka yukarıdan bakan ve kendini aydın diye niteleyebilecek kadar uçmuş karakterlerdir. Bu tür insanların seçim sonrası belli bir kesimin iradesine saygı göstermeyip onları ''göbeğini kaşıyan koyun halk'' şeklinde nitelendirmesine de şaşırmamalı. Halkla alakası olmayan, senden, benden olmayan bir insandan başka ne bekleyebilirsinki? Bir de tüm bu saygısızlıkların üzerine her seçim sonrası Aziz Nesin'e sığınmalar, haklıymış demeler... Alıştık artık, bekliyorum yine aynı türde saygısızlıkları ben. 


Bunca zaman geçti, hala anlayamadınız değil mi? Sizden olmayanı senelerdir aşağılaya aşağılaya sindirdiniz ve şimdi de bedelini ödüyorsunuz. Halkın karşısına çıkarken onların yüzüne bakarak ''bunlar anca göbeğini kaşır, koyun bunlar yeaaa, aptal abi bunlar'' dersen o oyu sana yedirmezler canım kardeşim. Sen senelerdir o insanı kazanmak yerine hep hor görmüşsün, hep köşeye itmiş, unutup gitmişsin, dinlememişsin hiçbir zaman. Empati mi? Onu hiç konuşmayalım zaten. Halden anlasaydın çeker kolundan, bak bu böyle, bak aslolan şöyle diye öğretir ve aklı başında bir birey haline getirirdin. Evet herkes kendisinden sorumludur ama senin de sorumluluğunun başladığı yerde kılını kıpırdatmaman büyük ayıp. Tek doğruyu düşüneni kendiniz olarak gördüğünüz sürece bu sistem hiçbir şekilde değişmeyecek, emin olun. Bu insanları aşağılamaktan vazgeçin artık. Gelin kazanalım, gelin kolundan tutalım. Çok zor olmasa gerek?


Ha bir de, sadece internette(özellikle sözlükler) yapılan yorumlara bakarak seçim değerlendirmesinde bulunan bir kesim var. Bunlar akp aleyhinde yazılan yüzlerce hatta binlerce yorumu okuyarak bir an için gaza gelip mevcut düzenin değişeceği hayalini kuruyorlar. Böyle bir hayalin peşinden koşmak halktan kopuk olmanın zirve noktasıdır artık, başka bir şey değil. Facebook, Twitter ve bilimum sitelerde yapılan anketlerde bile chp ile başa baş giden bir parti, internetin doğru dürüst kullanılmadığı hatta girmediği bölgelerde nasıl bir oy oranına sahiptir varın siz düşünün. Kıçınızın üzerinde oturup sabahtan akşama kadar akp aleyhine yapılan yorumları okuyup bir an için gaza gelmenizi anlıyorum ama gerçekleri görmekten kaçmanıza anlam veremiyorum. dışarı mı çıkmıyosunuz, insanlarla iletişiminiz mi yok nedir bilemedimki. Tüm resmi anketler olağanüstü bir gelişme olmazsa %45'in altına inmesi olası değil derken, siz nasıl bir güvenle iktidardan düşeceğini söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum. Keşke dediğiniz gibi olsa, keşke farklı bir görüşün, farklı kafaların meclisimizi doldurduğunu görebilsek ama yok, bu seçimler de böyle sonuçlanacak maalesef. Bunun bilebilmek için müneccim boku yemeye gerek yok. Üzülmeyin diye baştan uyarıyorum, yoksa bana ne? İstediğiniz kadar kurun hayalinizi...


Son olarak yarın seçim sonuçlarından sonra neler olacağını, ne tür tartışmalar yaşanacağından bahsedeyim...


Sözlükler ve Facebook başta olmak üzere, yukarıda bahsettiğim Aziz Nesin'in o meşhuuuur sözünü defayen, hiç bıkmadan kullanacaklarına eminim bazılarının. Hatta aşağı yukarı şöyle bir ayar verme işine girişeceklerdir:


 -  Aziz Nesin boşuna dememiş halkın %60'ı aptaldır diye ;) -sonuna göz kırpan smileyini koyayımki daha etkili bi ayar olsun kafası-


ya da 


 - Aziz Nesin'i bir kez daha haklı çıkaran seçim sonuçlarıdır!!!!11111birbirbir (bu da sözlüklerde yazan sözde sistem karşıtı Gözde hanım. 30 yaşında falan)


İşte böyle canlar. Yine ve yeniden ''Benim gibi düşünmeyen herkes salaktır'' sözü benimsenerek çeşitli tartışmalara girilecek. Ne kadar medeni öyle değil mi?

1 yorum: